середа, 7 лютого 2018 р.

День Безпечного Інтернету


День Безпечного Інтернету (Safer Internet Day) відзначається другого дня (у вівторок), другого тижня, другого місяця (лютого) з 2004 року з метою популяризації більш безпечного і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів, особливо серед дітей і молодих людей в ​​усьому світі.
   Запроваджений цей день у 2004 за ініціативи європейських некомерційних організацій: Європейської комісії, European SchoolNet,Insafe (European Safer Internet Network — Європейська мережа безпечного Інтернету).
     В 2018 році День Безпечного Інтернету відзначається під девізом,
«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою».
    День Безпечного Інтернету націлений не тільки створити безпечний Інтернет, а й також кращий Інтернет, де кожний може використовувати технологію відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.
    Цього дня в багатьох країнах світу обговорюються шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання Інтернет-етики, загрози протизаконного контенту.
В рамках відзначення Дня Безпечного Інтернету психологічною службою відділу освіти був проведений районний тренінг з учнями загальноосвітніх закладів «Життя Онлайн: інтернет – друг чи ворог?» Метою заходу було ознайомити учнів з позитивним та негативним впливом Інтернету на людину; дати можливість їм самостійно прийняти рішення під час провокуючих повідомлень в Інтернеті, а також показати, яка роль кожного в створені кращого Інтернету. Проведенню заходу передувало соціологічне опитування,  в якому взяло участь 180 учнів.
Для того, щоб дізнатися чи не стали ви залежними від Інтернету, пропоную пройти тест.
Перевір рівень своєї кібербезпеки. Пройти тест тут- http://www.cyber-security.com.ua

Чи мариш ти Інтернетом?

Для того щоб зрозуміти,чи підхопили ви «комп’ютерний вірус»,пропонуємо пройти тест та дати правдиві відповіді на запитання:
1.Чи відчуваєш ти занепокоєння, якщо довго не заходиш в Інтернет?
2.Чи відчуваєш ти потребу в збільшенні часу, проведеного в Інтернеті?
3.Чи були в тебе марні намагання контролювати час, проведений у мережі?
4.Чи відчуваєш ти себе втомленим або роздратованим після таких спроб?
5.Ти перебуваєш зазвичай більше часу в мережі, а ніж собі планував?
6.У тебе хоч раз виникали проблеми в особистому житті через надмірне користування Інтернетом?
7.Чи траплялися випадки, коли ти говорив неправду про час, проведений за комп’ютером?
8.Чивикористовуєш ти Інтернет,абивтекти від реальних проблем у житті?
Якщо ти нарахував 5 або більше позитивних відповідей–час бити на сполох. Нагадуємо Інтернет не здатний вирішити проблеми, він ніколи не замінить живого спілкування з рідними та друзями! Життя треба будувати тут і зараз, а Інтернет нехай буде в цьому гарним помічником.

Методист-психолог                                                              Л.Я.Звірок


Немає коментарів:

Дописати коментар

Найцікавіші