субота, 3 лютого 2018 р.

Обласний семінар-практикум на тему: «Діяльність шкільних наукових товариств учнів як необхідна умова створення системи роботи з обдарованими дітьми».

5 грудня 2017 року на базі освітніх закладів м.Деражня відбувся обласний семінар-практикум на тему: «Діяльність шкільних наукових товариств учнів як необхідна умова створення системи роботи з обдарованими дітьми».
У семінарі взяли участь 29 учасників, відповідальних за роботу з обдарованою учнівською молоддю в районах/містах/ об’єднаних територіальних громадах та наукових товариствах навчальних закладів обласного підпорядкування.
Семінар-практикум урочисто відкрив директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Григорій Макарович Гончарук.
З вітальними словами та цікавими виступами до учасників семінару-практикуму звернулися Сідлецький Віталій Михайлович, голова Деражнянської районної ради та Сінькевич Жанна Миколаївна, начальник відділу освіти Деражнянської районної державної адміністрації.
Керівник Хмельницького територіального відділення Малої академії наук, заступник директора з навчально-методичної роботи Марія Володимирівна Гаєвська, зробила ґрунтовний аналіз діяльності наукових товариств Хмельницького територіального відділення МАН України в умовах реформування освіти та децентралізації влади.
Методист районного методичного кабінету відділу освіти Деражнянської РДА, відповідальна за діяльність Деражнянського наукового товариства учнів ХТВ МАН України Свирида Наталія Валеріївна у своєму виступі зазначила роль науково - дослідницької діяльності як одиного з аспектів роботи з обдарованою молоддю.
На практико-презентаційному модулі семінару досвідом з формування дослідницької компетентності молодших школярів поділилися заступник директора з навчально – виховної роботи Деражнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Суханюк Оксана Павлівна та вчитель початкових класів Деражнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Туз Ольга Григорівна. Рудик Ірина Михайлівна, заступник директора з навчально-методичної роботи Деражнянської ЗОШ І-ІІІ ст № 2 поділилася своїми напрацюваннями з питання формування готовності педагога до організації науково-дослідницької діяльності учня у Малій академії наук, а практичний психолог Матус Ріта Іванівна провела з учасниками семінару психологічний тренінг «Емоційний стан вчителя як умова досягнення успіху учня». Заступник директора з виховної роботи Деражнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 імені Героя України Івана Зубкова Криськова Валентина Дмитрівна об’ємно та цікаво розповіла про роботу шкільного наукового товариства учнів "Ерудит". Досвідом роботи, щодо професійного самовизначення особистості через залучення до науково-дослідницької роботи поділилася Бондар Лариса Петрівна, вчитель біології Деражнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 імені Героя України Івана Зубкова, керівник науково-дослідницьких робіт. Про виховання майбутніх науковців в умовах позашкільного навчального закладу розповів Ніженський Олександр Віталійович, директор Деражнянського БТДЮ.
Учасники семінару отримали величезне задоволення від побаченого та почутого, дали максимально високу оцінку проведеному заходу та висловили побажання – зустрічатися у такому форматі якомога частіше. З новими цікавими ідеями, набутими знаннями учасники повернулися до своїх домівок, щоб надихати на нові звершення своїх вихованців та колег.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Найцікавіші